26. januar 2017

Hvis der er noget Du går og tumler med, tør Du så spørge om hjælp ? Hvornår er det ok, for Dig at spørge om hjælp? Hvornår er det ikke ok for Dig ?

Eller har Du lært, at Du skal klarer Dig selv. At det er skamfuldt, at spørge om hjælp. At det er et svaghedstegn.

For mig var det helt klart et svaghedstegn, at spørge om hjælp i starten. Jeg skammede mig meget, og turde først ikke spørge om hjælp. Da jeg så startede med at få hjælp – turde jeg ikke sige det til nogen.

Som barn lærte jeg nemlig ret hurtig, at klarer mig selv. Jeg var en stærk og dygtig pige. Jeg klarede mig rigtig godt.

Det var ikke fordi, jeg ikke havde en omsorgsfuld mor og far, der ikke ville hjælpe mig. Men der var jo ikke nogen grund til at hjælpe mig, når jeg nu kunne selv. Det blev på en måde “lagret usagt i mine celler,” at det er flot, at klarer sig selv. At stærke piger, klarer sig selv. At det er et svaghedstegn, at spørge om hjælp.

Nu er mine celler heldigvis lagret med en anden viden. Nu kender jeg vigtigheden af, at spørge om hjælp. At det for de fleste, er ret lidelsesfuldt, ikke at få hjælp. At der ikke er noget, at skamme sig over.

Nu ved jeg, at INGEN KAN eller SKAL, klare alt ting selv. At det er et SUNDHEDSTEGN, AT SPØRGE OM HJÆLP. At det er en styrke.

Det smerter mig at se, at Du “lider” alene. Det smerter mig, fordi jeg ved, at med den rette hjælp – så bliver det hele meget nemmere og nydelsesfuldt for Dig.

Tænk på, at Du kører din bil til mekanikeren, når der er noget galt med bremsen, koblingen eller bare til tjek – Det er de færreste der det selv.

For mig har det været noget af en rejse, at få den hjælp jeg havde brug for. I starten famlede jeg i blinde og prøvede mig frem. Noget hjalp og andet gjorde ikke. Men efterhånden fandt jeg ud af, hvad jeg havde brug for. Jeg får stadig hjælp indimellem, hvis jeg sidder fast i noget. Det er ikke så tit mere – men hjælp vil jeg søge resten af mit liv, hvis jeg får behov for det.

Jeg har derfor rigtig meget erfaring i, at få forskellig former for hjælp.

Så selvom vi alle er forskellige og har brug for forskellige hjælp. Så kan jeg lette processen for Dig, fordi jeg selv har gået vejen – Din vej behøver nemlig ikke, at blive så lang, før Du finder, hvad Du har brug for.

Jeg vil elske, at hjælpe Dig med, at spørge om hjælp.

Jeg vil elske, at hjælpe Dig med, at finde den rette hjælp.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *